Przejdź do treści
Moja strona korzysta z plików cookies „ciasteczek”. Akceptuje – te ciasteczka są dietetyczne :)

Przystawki

Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów

Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów

2016-03-18 Przystawki

Dla tych którzy nie do końca lubią surowe ryby. Proponuje smażonego śledzia.... Dla mnie to nowa odsłona śledzia. Spróbujcie sami.

czytaj dalej
Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce

Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce

Dla wielbicieli ryb i śledzi coś nowego. Tatar ze śledzia marynowany w soku z limonki. Wato spróbować a przekonacie się, iż to świetne połączenie: słoność śledzi, kwasowość i aromat limonki, słodycz miodu oraz gorzkość musztardy francuskiej. Świeżości nada koper. Prawdziwa plejada smaku.

czytaj dalej
Carpaccio buraczane z serem kozim

Carpaccio buraczane z serem kozim

2016-01-21 Przystawki Zdrowo

Drugie wydanie carpaccio buraczanego. Połączenie słodkich buraków, delikatnego sera koziego i pieprzowego dresingu.

czytaj dalej
TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA

TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA

2016-01-05 Przystawki

Uwielbiam tuńczyka. Chociaż w naszych sklepach to prawdziwy rarytas szczególnie, gdy mamy kupić polędwice sashimi (koszt około 119zł/kg). Jest nieprawdopodobnie genialna w smaku pod każdą postacią a tatar z niej to poezja smaku.

czytaj dalej
Tatar wołowy - idealny

Tatar wołowy - idealny

2016-01-05 Przystawki

Do tatara możemy wykorzystać zgodnie z rysunkiem (dział DANIA MIĘSNE) polędwice wołową (tzw. owę) albo tańszą wersję, ale równie szlachetny - udziec. Świetnie również nadaje się na tatara ze względu na mała ilość błon i piękny kolor.

czytaj dalej
CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą

CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą

2016-01-05 Przystawki

Coś dla wegetarian i nie tylko. Oprócz tego, że uwielbiam mięso to również jem dużo warzyw. Jeżeli nie chcemy wieczorem obciążać żołądka ciężkostrawnym mięsem możemy wykonać carppacio z buraków. Jest naprawdę bardzo dobre i bogate w wiele cennych dla naszego organizmu składników.

czytaj dalej
CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą

CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą

2016-01-05 Przystawki

Z mięsa uwielbiam wołowinę w każdej postaci. Najlepsza ta forma najczystsza w postaci tatara, którego pewnie tutaj też znajdziecie oraz właśnie carppacio.
Sekret Carpaccio to dobrej, jakości wołowina. 

czytaj dalej