Przystawki
![Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów](/Content/articles/foto/thumbs/wariacje-sledziowe-ii-sledz-smazony-pod-pierzynka-suszonych-grzybow-470.jpg)
Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów
Dla tych którzy nie do końca lubią surowe ryby. Proponuje smażonego śledzia.... Dla mnie to nowa odsłona śledzia. Spróbujcie sami.
![Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce](/Content/articles/foto/thumbs/wariacje-sledziowe-tatar-ze-sledzia-marynowany-w-limonce-335.jpg)
Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce
Dla wielbicieli ryb i śledzi coś nowego. Tatar ze śledzia marynowany w soku z limonki. Wato spróbować a przekonacie się, iż to świetne połączenie: słoność śledzi, kwasowość i aromat limonki, słodycz miodu oraz gorzkość musztardy francuskiej. Świeżości nada koper. Prawdziwa plejada smaku.
![Carpaccio buraczane z serem kozim](/Content/articles/foto/thumbs/carpaccio-buraczane-z-serem-kozim-231.jpg)
Carpaccio buraczane z serem kozim
Drugie wydanie carpaccio buraczanego. Połączenie słodkich buraków, delikatnego sera koziego i pieprzowego dresingu.
![TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA](/Content/articles/foto/thumbs/tatar-z-poledwicy-tunczyka-81.jpg)
TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA
Uwielbiam tuńczyka. Chociaż w naszych sklepach to prawdziwy rarytas szczególnie, gdy mamy kupić polędwice sashimi (koszt około 119zł/kg). Jest nieprawdopodobnie genialna w smaku pod każdą postacią a tatar z niej to poezja smaku.
![Tatar wołowy - idealny](/Content/articles/foto/thumbs/tatar-wolowy-idealny-80.jpg)
Tatar wołowy - idealny
Do tatara możemy wykorzystać zgodnie z rysunkiem (dział DANIA MIĘSNE) polędwice wołową (tzw. głowę) albo tańszą wersję, ale równie szlachetny -
![CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą](/Content/articles/foto/thumbs/carrpacio-buraczane-z-pini-i-gorgonzola-79.jpg)
CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą
Coś dla wegetarian i nie tylko. Oprócz tego, że uwielbiam mięso to również jem dużo warzyw. Jeżeli nie chcemy wieczorem obciążać żołądka ciężkostrawnym mięsem możemy wykonać carppacio z buraków. Jest naprawdę bardzo dobre i bogate w wiele cennych dla naszego organizmu składników.
![CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą](/Content/articles/foto/thumbs/carpaccio-wolowe-z-oliwa-truflowa-parmezanem-i-rukolla-78.jpg)
CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą
Z mięsa uwielbiam wołowinę w każdej postaci. Najlepsza ta forma najczystsza w postaci tatara, którego pewnie tutaj też znajdziecie oraz właśnie carppacio.
Sekret Carpaccio to dobrej, jakości wołowina.