Przejdź do treści
Moja strona korzysta z plików cookies „ciasteczek”. Akceptuje – te ciasteczka są dietetyczne :)

Przystawki

Tutaj znajdziecie nie tylko dania które podajemy przed daniami obiadowymi ale przede wszystkim przystawki wykorzystuje jako szybkie kolacje lub poczestunki niespodziewanych gości. Czasami wieczorami mamy ochotę na coś szybkiego, zdrowego i pysznego. Żeby nie sięgać po słodycze warto zrobić przystawkę. Ponieważ uwielbiam surowe ryby, mięsa to tych przystawek będzie tutaj najwięcej.

 

Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów

Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów

2016-03-18 Przystawki

Dla tych którzy nie do końca lubią surowe ryby. Proponuje smażonego śledzia.... Dla mnie to nowa odsłona śledzia. Spróbujcie sami.

czytaj dalej
Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce

Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce

Dla wielbicieli ryb i śledzi coś nowego. Tatar ze śledzia marynowany w soku z limonki. Wato spróbować a przekonacie się, iż to świetne połączenie: słoność śledzi, kwasowość i aromat limonki, słodycz miodu oraz gorzkość musztardy francuskiej. Świeżości nada koper. Prawdziwa plejada smaku.

czytaj dalej
Carpaccio buraczane z serem kozim

Carpaccio buraczane z serem kozim

2016-01-21 Przystawki Zdrowo

Drugie wydanie carpaccio buraczanego. Połączenie słodkich buraków, delikatnego sera koziego i pieprzowego dresingu.

czytaj dalej
TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA

TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA

2016-01-05 Przystawki

Uwielbiam tuńczyka. Chociaż w naszych sklepach to prawdziwy rarytas szczególnie, gdy mamy kupić polędwice sashimi (koszt około 119zł/kg). Jest nieprawdopodobnie genialna w smaku pod każdą postacią a tatar z niej to poezja smaku.

czytaj dalej
Tatar wołowy - idealny

Tatar wołowy - idealny

2016-01-05 Przystawki

Do tatara możemy wykorzystać zgodnie z rysunkiem (dział DANIA MIĘSNE) polędwice wołową (tzw. owę) albo tańszą wersję, ale równie szlachetny - udziec. Świetnie również nadaje się na tatara ze względu na mała ilość błon i piękny kolor.

czytaj dalej
CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą

CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą

2016-01-05 Przystawki

Coś dla wegetarian i nie tylko. Oprócz tego, że uwielbiam mięso to również jem dużo warzyw. Jeżeli nie chcemy wieczorem obciążać żołądka ciężkostrawnym mięsem możemy wykonać carppacio z buraków. Jest naprawdę bardzo dobre i bogate w wiele cennych dla naszego organizmu składników.

czytaj dalej
CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą

CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą

2016-01-05 Przystawki

Z mięsa uwielbiam wołowinę w każdej postaci. Najlepsza ta forma najczystsza w postaci tatara, którego pewnie tutaj też znajdziecie oraz właśnie carppacio.
Sekret Carpaccio to dobrej, jakości wołowina. 

czytaj dalej
GUCAMOLE (mus z awokado) Z KREWETKAMI

GUCAMOLE (mus z awokado) Z KREWETKAMI

2016-01-05 Przystawki

Uwielbiam krewetki pod każdą postacią. Połączenie które proponuje jest genialne w smaku. Bardzo szybkie w wykononaniu i pięknie się prezentuje.

czytaj dalej
Tatar z łososia bałtyckiego

Tatar z łososia bałtyckiego

Moją sztandarową i ulubioną przystawką i nie tylko, bo super się nadaje na kolacje, to tatar z łososia. Ja preferuje łososia bałtyckiego. Jest co prawda nieco droższy (około 59 zł/ kg) i ma mniej cieszący oko kolor, ale jest na pewno zdrowszy. 

czytaj dalej