Przystawki
Tutaj znajdziecie nie tylko dania które podajemy przed daniami obiadowymi ale przede wszystkim przystawki wykorzystuje jako szybkie kolacje lub poczestunki niespodziewanych gości. Czasami wieczorami mamy ochotę na coś szybkiego, zdrowego i pysznego. Żeby nie sięgać po słodycze warto zrobić przystawkę. Ponieważ uwielbiam surowe ryby, mięsa to tych przystawek będzie tutaj najwięcej.

Wariacje śledziowe II - Śledź smażony pod pierzynką suszonych grzybów
Dla tych którzy nie do końca lubią surowe ryby. Proponuje smażonego śledzia.... Dla mnie to nowa odsłona śledzia. Spróbujcie sami.

Wariacje śledziowe - tatar ze śledzia marynowany w limonce
Dla wielbicieli ryb i śledzi coś nowego. Tatar ze śledzia marynowany w soku z limonki. Wato spróbować a przekonacie się, iż to świetne połączenie: słoność śledzi, kwasowość i aromat limonki, słodycz miodu oraz gorzkość musztardy francuskiej. Świeżości nada koper. Prawdziwa plejada smaku.

Carpaccio buraczane z serem kozim
Drugie wydanie carpaccio buraczanego. Połączenie słodkich buraków, delikatnego sera koziego i pieprzowego dresingu.

TATAR Z POLĘDWICY TUŃCZYKA
Uwielbiam tuńczyka. Chociaż w naszych sklepach to prawdziwy rarytas szczególnie, gdy mamy kupić polędwice sashimi (koszt około 119zł/kg). Jest nieprawdopodobnie genialna w smaku pod każdą postacią a tatar z niej to poezja smaku.

Tatar wołowy - idealny
Do tatara możemy wykorzystać zgodnie z rysunkiem (dział DANIA MIĘSNE) polędwice wołową (tzw. głowę) albo tańszą wersję, ale równie szlachetny -

CARRPACIO BURACZANE z pini i gorgonzolą
Coś dla wegetarian i nie tylko. Oprócz tego, że uwielbiam mięso to również jem dużo warzyw. Jeżeli nie chcemy wieczorem obciążać żołądka ciężkostrawnym mięsem możemy wykonać carppacio z buraków. Jest naprawdę bardzo dobre i bogate w wiele cennych dla naszego organizmu składników.

CARPACCIO WOŁOWE z oliwą truflową, parmezanem i rukollą
Z mięsa uwielbiam wołowinę w każdej postaci. Najlepsza ta forma najczystsza w postaci tatara, którego pewnie tutaj też znajdziecie oraz właśnie carppacio.
Sekret Carpaccio to dobrej, jakości wołowina.

GUCAMOLE (mus z awokado) Z KREWETKAMI
Uwielbiam krewetki pod każdą postacią. Połączenie które proponuje jest genialne w smaku. Bardzo szybkie w wykononaniu i pięknie się prezentuje.

Tatar z łososia bałtyckiego
Moją sztandarową i ulubioną przystawką i nie tylko, bo super się nadaje na kolacje, to tatar z łososia. Ja preferuje łososia bałtyckiego. Jest co prawda nieco droższy (około 59 zł/ kg) i ma mniej cieszący oko kolor, ale jest na pewno zdrowszy.